keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Blogin ensimmäinen teksti

Blogin aloitus tuntuu hankalalta. Kertoisinko pikakelauksella, mitä on tapahtunut ja mistä kaikki asiat ovat lähteneet. Huomaisin, että suomenkielistä blogia jossa kerrottaisiin niistä ongelmista, mitä yleensä itse etsin ei löydy. Juuri äskettäin rakensimme umpiportaat ja komeron ja otimme näin hukkaneliöt käyttöön. koitin löytää hyvistä toteutuksista kuvia ja tekstejä, mutta eipä löytynyt.

Lisäksi etsin netistä tietoa puutarhanhoidosta ja matkakohteista.

Rakennutimme talon 2008, valitsimme avaimet käteen -talopaketin, koska meillä ei ollut aikaa rueta itse rakentelemaan, varsinkaan kun emme ole rakennusalan ammattilaisia. Vähitellen pikkuprojekteja olemme toteuttaneet kotipihaamme ja kotiimme. Autotalliakin pitäisi pian alkaa naputtelemaan kasaan, ja nyt olemme harjoitelleet rakentamista terassin muodossa ja seuraavaksi olisi vuorossa leikkimökki.

Talomme sisustusprojekti on vielä täysin kesken. Ehkä joku innokkaasti olisi käynyt haalimassa koko talon täyteen ihanuuksia, mutta tässä kohdassa olen antanut asian olla. Pienten lasten äitinä täytyy miettiä käytännöllisyyttä ja sitä, ettei kohta nurkat ole täynnä roinaa. Noh, ehken ihan täysin ole tätä pystynyt välttämään, sillä jostain tulee kasa rojua. Rikkinäisiä leluja, lapsille suunnattuja ilmaislahja krääsää, sohvien alle pyörimään jääneitä joulukoristeita ja yms.

Meillä on pojat syntyneet vuosina 2011, 2008 ja 2006. Olemme matkustelleet perheenä vuosittain. Lomailu on mukava tapa päästää irti arjesta ja avartaa maailman.

Matkustelu on myös mukavaa. Nyt olemme ajatelleet perehtyä paremmin talon laittoon, kun vauvakin on vielä pieni. Monet tutut ihmettelemme, miten voimme matkustella lapsikatraan kanssa, ja kieltämättä välillä alkaa hermot mennä, mutta kun tekemistä riittää on kaikilla kivaa. Asenne ratkaisee ja etukäteen suunnittelemalla ja lasten kanssa keskustelemalla olemme välttäneet konfliktit esim. lentokoneessa.

Matkakohteenamme ovat olleet lapsien kanssa Mallorca, Miami, Orlando, Malaga ja Kreetan saari. Ajattelin kerrata hieman matkojamme ja kokemuksia, miten selvitä matkoilta kolmen tai kahden lapsen kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti